22 augusti 2013
17:30

Varbergs GIF Blå

Referat: Tofta Tigers Blå - Varbergs GIF Blå

Ikväll var det det "Blå" lagets andra match i serien fast i praktiken första matchen där samtliga ordinare spelare skulle vara med och spela tillsammans. Trots bortamatch spelade vi på Vallen då Tofta haft svårt att få matchtid på hemmaplan. Det var en fin stämning med många supportrar från båda lagen!

Matchen inleddes med att vi tog kommandot direkt och några minuter in i matchen tar vi ledningen. Vi fortsatte pressa och även 2-0 kom innan Tofta kunde reducera till 2-1. GIF behöll ett bra passningsspel hittade varandra effektivt och kunde utöka till 3-1. Vi var lite osäkra på varför men Tofta fick en straff och reducerade till 3-2. Efter straffen blev grabbarna lite för ivriga att komma till avslut och tappade lite bakåt vilket gjorde att Tofta strax innan halvtid kunde kvittera. I paus stod det 3-3.

I andra halvlek spelade vi än mer kompakt och släppte inte till så många chanser för Tofta. Laget följdes bra åt över planen, höll en bra bredd och vi hade många fina chanser. Det kändes att de nu var en tidsfråga innan vi skulle återta ledningen. När 4-3 kom i mitten av halvleken kändes det lättande och en stund senare även 5-3 som blev slutresultatet.

En mycket väl genomförd match av GIF som vinner rättvist och med lite tur kunde vi fått in några till. Mycket roligt att konstatera var att laget spelade fantastiskt bra trots att det var första gången dessa killar spelade ihop och för någon var det första matchen någonsin! Mycket bra insats och det som var lika roligt att se som det fina spelet var den kamratskap och glädje killarna visade upp mot varandra!!

Det blev en fantastisk kväll som kantades av många supportrar där även ett antal grabbar från röda laget kom och hejade på sina kompisar. Precis så som det ska vara i en kamratlig och framgångsrik förening!!